Adatvédelmi nyilatkozat

Miről szól az Adatvédelmi Nyilatkozat?

Mi, a Hoppá! Táborszervező Egyesület kijelentjük, hogy a honlapunk böngészése, táborunkra, vagy egyéb programunkra történő jelentkezés valamint hírlevelünkre való feliratkozás során személyes adatokat gyűjtünk. Mivel tiszteletben tartjuk magánéletét, és elkötelezettek vagyunk ennek fenntartása iránt, szeretnénk részletesen elmagyarázni, milyen adatokat gyűjtünk, hogyan tesszük ezt és mit kezdünk ezekkel az adatokkal. Mivel ez fontos, kérjük, szánjon pár percet arra, hogy megismerkedik Adatvédelmi Nyilatkozatunkkal (továbbiakban: Nyilatkozat). Amennyiben kérdése merül fel, kérjük, ne hezitáljon és keressen meg bennünket a hoppatabor@gmail.com e-mail elérhetőségen.

Tartalomjegyzék

  1. Definíciók
  2. A Nyilatkozat használata
  3. Az adatkezelő információi
  4. Az Ön jogai és jogorvoslati lehetőségei
  5. Az adatfeldolgozás köre
  6. Célok
  7. Cookie-irányelvek
  8. Felelősségi kör
  9. Irányadó jogszabályok
  10. Definíciók

A következő fogalmak a teljes Nyilatkozat során az alábbi definíciók szerint kerülnek használatra.

1.1. Adatkezelő: a Hoppá! Táborszervező Egyesület, egy jogi személy, mely a magyar törvények szerint került bejegyzésre. Az Egyesület határozza meg a gyűjtött adatok kezelésének céljait illetve eszközeit, valamint számonkérhető ezek törvényes és átlátható kezelésében.

1.2. Cookie-k: apró szöveg- vagy logfájlok, melyek információt tartalmaznak Önről és az Ön eszköze és webszervere közötti kapcsolatról. Tartalmazhatják az Ön IP-címét, böngészőjének típusát és verziószámát, az Ön által látogatott aloldalak számát, ezek látogatásának időpontját és dátumát, az ezeken eltöltött időt és egyéb statisztikákat. A cookie-kat az Ön böngészője hozza létre és küldi el nekünk, hogy felismerjük Önt. Az így nyert adatok segítségével következő látogatását egyszerűbbé és könnyebbé tehetjük. Továbbá ennek segítségével tudunk hitelesíteni felhasználókat, és megakadályozni felhasználói fiókokkal történő visszaéléseket.

Törölheti vagy blokkolhatja eszközéről a cookie-kat, ebben az esetben azonban Ön elfogadja, hogy a weboldal teljesítménye nem feltétlenül optimális.

1.3. GDPR: az Európai Parlament 2016/679-es számú előírása.

1.4. Adatkezelési hozzájárulás: ennek alapján vagyunk feljogosítva arra, hogy az Ön személyes adatait kezeljük. Működésünk során személyes adatot csak az Ön kifejezett beleegyezésével gyűjtünk – pl. Feliratkozásnál, jelentkezésnél található négyzet kipipálásával.

1.5. Személyes adat: bármilyen információ, mely segítségével Ön közvetlenül (pl. Teljes név) vagy közvetetten (pl. E-mail cím) azonosítható.

1.6. Személyes adatok megsértése: bármilyen biztonsági rés, mely az Ön személyes adatainak sérüléséhez vezethet.

1.7. Adatfeldolgozás: bármilyen folyamat, melyet az Ön személyes adataival végzünk, például (de nem kizárólagosan): gyűjtés, tárolás, használat, küldés vagy törlés.

1.8. Adatfeldolgozó: olyan jogi személy, mely az Adatkezelő kérésére személyes adatokat dolgoz fel. Az adatfeldolgozókat az 5-ös fejezetben találja.

1.9. Cél: olyan adatfeldolgozási cél, melynek érdekében feldolgozzuk a személyes adatokat. Céljainkat a 6-os fejezetben találja.

1.10. Felügyeleti hatóság: A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, mely az adatkezelőt felügyeli. Kapcsolat:

  1. a)Cím: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
  2. b)E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
  3. c)Weboldal: naih.hu
  4. d)Telefonszám: +36 (1) 391-1400

1.11. Harmadik fél: olyan (jogi) személy, mely Öntől és az Adatkezelőtől/Adatfeldolgozótól független.

  1. A Nyilatkozat használata

2.1. Ezen Nyilatkozat tartalmazza, hogyan gyűjtjük és dolgozzuk fel személyes adatait. Így ezen Nyilatkozat vonatkozik az Ön személyes adataira azok első lejegyzésétől törlésükig.

2.2. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez nem szerződés, bár jogokat és kötelezettségeket egyaránt tartalmaz Önre és ránk vonatkoztatva is.

  1. Az adatkezelő információi

Név: Hoppá Táborszervező Egyesület

Rövid név: –

Képviseli: Gondár Péter, Dr. Váncza Zsombor, Sipos András

Regisztrációs szám: 0100/60236/2017/2300031672821

Regisztrációs szerv: Fővárosi Törvényszék

Adószám: 18905900-1-41

Bejelentett központ: 1016 Budapest, Számadó utca 15. 1//8.

Levelezési cím: 1016 Budapest, Számadó utca 15. 1//8.

E-mail cím: hoppatabor@gmail.com

Weboldal: https://hoppatabor.hu

  1. Az Ön jogai és jogorvoslati lehetőségei

4.1. Az alábbiakbán tájékoztatjuk Önt jogairól és jogorvoslati lehetőségeiről, amennyiben jogi vitába keveredne az adatkezelővel. Ezeket a jogokat Ön bármikor érvényesítheti, ha személyes adatait rögzítettük – egészen azok törléséig.

4.2. Biztosítjuk Önnek a kívánt információkat az Ön adatairól, vagy a teljesítjük az azokkal kapcsolatos kéréseket az igény megérkezését követő egy hónapon belül.

4.3. Önnek joga van ahhoz, hogy információt kapjon arról, hogy rendelkezünk-e az Ön személyes adataival, vagy feldolgozzuk-e azokat, valamint arról, hogy:

  1. a)mi a feldolgozás célja
  2. b)milyen adatokat dolgozunk fel, milyen hosszan és ezek az adatok honnan származnak.
  3. c)lettek-e megosztva a személyes adatok harmadik féllel és ha igen, kivel
  4. d)ezekkel kapcsolatban Önnek milyen jogai/jogorvoslati lehetőségei vannak.

4.4. Önnek joga van ahhoz, hogy pontatlan személyes adatait kijavíttassa, vagy kiegészíttesse.

4.5.    Önnek joga van ahhoz, hogy személyes adatait töröltesse az adatkezelővel. Amennyiben az adatok rögzítését törvény írja elő, vagy potenciális jogi követelések elbírálásához szükségesek, az adatok törlése nem igényelhető.

4.6. Önnek joga van ahhoz, hogy korlátozza az adatkezelőt az Ön adatainak feldolgozásában, amennyiben:

  1. a)Ön megkérdőjelezi az adatok pontosságát;
  2. b)úgy gondolja, az adatok feldolgozása jogtalan, de azok törlését nem kívánja;
  3. c)tájékoztatjuk Önt arról, hogy az adatait nem kívánjuk tovább feldolgozni, de Ön igényli azok megtartását potenciális jogi követelések későbbi elbírálása érdekében;
  4. d)tiltakozott az adatainak feldolgozása ellen: a korlátozás addig fennmarad, míg az adatkezelő a tiltakozás jogosságának ellenőrzése alapján ezt felülírhatja.

Minden esetben jelezzük Önnek, amennyiben egy adatkezelési korlátozást feloldunk.

4.7. Önnek joga van ahhoz, hogy személyes adatait, melyeket az adatkezelőnek megadott pdf formátumban megkaphassa, valamint ezeket továbbítsa más adatkezelőnek.

4.8. Önnek joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen (kivéve, ha az adatok feldolgozása potenciális jogi követelések elbírálásához szükségesek).

4.9. Önnek joga van visszavonni hozzájárulását az alábbi csatornák bármelyikén:

  1. a)levélben: 1016 Budapest, Számadó utca 15. 1//8.
  2. b)e-mailben: hoppatabor@gmail.com
  3. c)telefonon: 06203742065

4.10. Önnek joga van panaszt benyújtani a felügyeleti hatóságnak, amennyiben úgy gondolja, az adatkezelő nem tartotta be a GDPR által kijelölt előírásokat.

4.11. Önnek joga van bírósági jogorvoslatot igényelni, amennyiben úgy gondolja, az Ön, ezen Nyilatkozat, vagy GDPR által biztosított jogai sérültek az Ön személyes adatainak feldolgozása során.

4.12. Önnek joga van kárpótlást/kártérítést igényelni az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól amennyiben anyagi vagy nem anyagi kár érte a GDPR előírásainak be nem tartása következtében. Csak abban az esetben van joga kárpótláshoz/kártérítéshez, amennyiben a kérdést bírósági útra tereli.

  1. Az adatfeldolgozás köre

5.1. Milyen személyes adatokat gyűjtünk?

Csak felhasználóink és jelentkezőink személyes adatait gyűjtjük, amennyiben ők hozzájárultak adataik gyűjtéséhez. Nem gyűjtjük gyermekek adatait szülői hozzájárulás nélkül. Nem gyűjtünk érzékeny személyes adatokat.

5.2. Hogyan gyűjtünk személyes adatokat?

  1. a)Személyes adatokat a weblapunkon gyűjtünk – amennyiben Ön kitölti egy űrlapunkat és rákattint a jelentkezés/érdeklődés gombra, vagy ennek variánsára az után, hogy egy négyzet kipipálásával kijelentette, elfogadja ezen Nyilatkozatot, az adatait rögzítettük.
  2. b)Bizonyos esetekben személyes adatait továbbítjuk egy adatfeldolgozónak.

Amennyiben nem kívánja, hogy személyes adatait marketingcélokra használjuk, kérjük, jelezze felénk közvetlenül e-mailben.

5.3. Meddig tároljuk személyes adatait?

  1. a)Személyes adatait addig tároljuk és dolgozzuk fel, ameddig ezt szükségesnek ítéljük.
  2. b)Amennyiben Ön hozzájárulását megszünteti, a tárolást és feldolgozást megszüntetjük.
  3. c)Személyes adatait egyes, törvény által meghatározott esetekben tovább tároljuk.

5.4. Kinek van hozzáférése személyes adataihoz?

Alapvetően csak az adatkezelőnek és az egyesületi tagoknak van hozzáférése személyes adataihoz. Egyes esetekben azonban kénytelenek vagyunk hozzáférést biztosítani harmadik félnek vagy továbbítani azokat partnereinknek, hogy kötelezettségeinknek eleget tehessünk.

Íme egy lista azokról az adatfeldolgozókról, akik hozzáférnek személyes adataihoz, az alább megfogalmazott célok érdekében. Ezek a cégek csak az adatkezelő utasításai alapján dolgozhatják fel személyes adatait.

  1. a)Mailchimp – online levelező szoftver, mellyel a kapcsolattartást végezzük jelentkezőink/érdeklődőink felé.

Cím: The Rocket Science Group, LLC; 675 Ponce de Leon Ave NE; Suite 5000; Atlanta, GA 30308 USA

  1. b)Marót-hegyi Sólyomfészek Ifjúsági tábor- a Hoppá! Kalandtábor helyszíne, amelynek vezetőségével egyesületünk a szállásfoglalás adminisztrációját intézi.

Cím: Pusztamarót major, 2536 Nyergesújfalu
E-mail: martonvilmos58@gmail.com

  1. c)Billingo Technologies Zrt. – amely a szolgáltatását felhasználva a számláinkat állítjuk ki és továbbítjuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé.

Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. III. emelet

Cégjegyzékszám: 01-10-140802, bejegyezte a Fővárosi Törvényszék cégbírósága

 

 

5.5. A személyes adatok védelmének módja

  1. a) Online védelem: az adatkezelő az adatgyűjtés során kizárólag titkosított adattovábbítási csatornákat és módszereket használ a felhasználók és a szerverek közötti kommunikáció során, harmadik fél így nem érheti el és nem dekódolhatja az információkat.
  2. b) Tárolás: az adatkezelő az adatokat elsődlegesen digitális formátumban tárolja. A felhasznált adatbázisok minden körülmények között titkosítottak és jelszóval védettek, amelyek következtében még az adatkezelő munkatársai is csak anonim módon kezelhetik az adatokat azokban az esetekben, amikor azok kizárólag statisztikai feladatok elvégzéséhez szükségesek, nem pedig a felhasználó beazonosításához. Minden tárolt adat kizárólag az adatkezelő meghatározott munkatársai által érhető el, akik ezt megelőzően névjegyükkel ellátták az adatkezelő titoktartási nyilatkozatát az adatok tárolásával és kezelésével kapcsolatban. Minden jelszó titkosított formában áll rendelkezésre, amely az adatkezelő munkatársai számára sem hozzáférhetők.

Amennyiben a személyes adatokat fizikai formában is szükséges tárolni, úgy az adatlapok tárolását az adatkezelő minden esetben zárható szekrényekben végzi, amelyhez csak az adatkezelő kijelölt munkatársainak van hozzáférése.

  1. c) Adatok törlése: az adatkezelő rendszerén belül kérés esetén lehetőség van a digitális formában tárolt személyes adatok törlésére, így a felhasználó azonosítását az adatkezelő többet nem tudja elvégezni. Az ilyen esetekben a fizikailag tárolt adatlapok is megsemmisítésre kerülnek.

Időszakonként az adatkezelő minden olyan személyes adat törlését elvégzi a felhasználó külön értesítése mellett, amelyek a továbbiakban nem szükségesek a szolgáltatások igénybe vételéhez, illetve amennyiben erre az adatszolgáltatót jogszabály kötelezi.

A törlési művelethez tartozik ilyenkor minden link, a személyes adatokról készült másolat vagy replikáció törlése is, az adatkezelő és az adatfeldolgozó adatbázisaiból egyaránt.

  1. Célok

Az alábbiakban olvashat tájékoztatást adatfeldolgozási céljainkról.

6.1. Regisztráció a weboldalon:

  1. a)Feldolgozott adat:számlázási adatok (kereszt és vezetéknév, cégnév, cím, e-mail cím, adószám), szülő/gyám neve, e-mail címe, telefonszáma, táborozó neve, email címe, születési dátuma, születési helye,  TAJ száma, lakcíme, pólómérete, allergiái vagy speciális étrendje, a regisztrációval kapcsolatos egyéb megjegyzések.
  2. b)Adat forrása: jelentkező.
  3. c)Feldolgozás jogalapja: beleegyezés.
  4. d)Feldolgozás hossza: beleegyezés visszavonásáig, illetve a hatályos jogszabályokban kötelezett időszakig.
  5. e)Tárolás helye:
    a Tárhely.Eu Szolgáltató Kft. által a Hoppá! Táborszervező egyesület részére fentartott tárhely (a jelen honlap tárhelye),
    a Google által rendelkezésre bocsátott internetes tárhely. (az egyesület Google fiókjához tartozó Google Drive tárhely),
    a számlázási adatok esetén a Billingo Technologies Zrt., amely a számlák benyújtása során azt megosztja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal-al.
  6. f)Adatfeldolgozó: Google, Billingo Technologies Zrt.

A fenti adatokat azért rögzítjük, hogy programjaink meghirdetésekor vállalt kötelezettségeket teljesíthessük, valamint tájékoztassunk további programjainkról.

6.2. Feliratkozás:

  1. a)Feldolgozott adat: név, e-mail cím
  2. b)Adat forrása: jelentkező.
  3. c)Feldolgozás jogalapja: beleegyezés.
  4. d)Feldolgozás hossza: beleegyezés visszavonásáig.
  5. e)Tárolás helye: az adatkezelő által alkalmazott internetes tárhely.
  6. f)Adatfeldolgozó: Mailchimp.

A fenti adatokat azért rögzítjük, hogy hírlevelet küldhessünk programjainkról, híreinkről és ajánlatainkról.

A hírlevelekről bármikor lejelentkezhet a ‘Lejelentkezés’ gombra kattintással (a levélben), vagy azonos tartalmú e-mail küldésével a hoppatabor@gmail.com e-mail címre.

  1. Cookie-irányelvek

7.1 A hoppatabor.hu weboldal működése során cookie-kat használ böngészőjének vagy eszközének azonosításához. A cookie egy kis fájl, amely akkor kerül az Ön számítógépére, amikor egy webhelyet keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott webhelyet, a cookie-nak köszönhetően a webhely képes felismerni az Ön böngészőjét.

A cookie-k a böngészésre használt eszköz paramétereiről, annak böngészőjéről, valamint az Ön esetleges beállításairól, korábbi látogatásairól tárolhatnak információkat, a jobb felhasználói élmény érdekében.

7.2 Ezenkívül a weboldal cookie-kat, azaz sütiket helyezhet el a Felhasználó böngészésre használt eszközén, amennyiben ezt Ön kifejezetten jóváhagyja a weboldalra való első belépéskor. Fontos, hogy ezek a cookie-k, a Felhasználó böngészésre használt saját eszközén kerülnek elhelyezésre, így a felhasználó az, aki teljes mértékben rendelkezik felettük.

Beállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld. Azonban a hoppatabor.hu weboldal bizonyos funkciói vagy szolgáltatásai nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.

7.3 A hoppatabor.hu weboldal által használt cookie-k listája:

CookieTypeDurationDescription
cartflows_session_260130 minutesNo description
cartflows_session_299430 minutesNo description
charitable_session1 dayNo description
CONSENT1 year 8 months 15 days 15 hoursNo description
cookielawinfo-checkbox-analytics1 yearThis cookies is set by GDPR Cookie Consent WordPress Plugin. The cookie is used to remember the user consent for the cookies under the category “Analytics”.
cookielawinfo-checkbox-necessary1 yearThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category “Necessary”.
cookielawinfo-checkbox-non-necessary1 yearThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category “Non-necessary”.
cookielawinfo-checkbox-others1 yearNo description
IDE1 year 24 daysUsed by Google DoubleClick and stores information about how the user uses the website and any other advertisement before visiting the website. This is used to present users with ads that are relevant to them according to the user profile.
NID6 monthsThis cookie is used to a profile based on user’s interest and display personalized ads to the users.
S1 hourNo description
test_cookie15 minutesThis cookie is set by doubleclick.net. The purpose of the cookie is to determine if the user’s browser supports cookies.
thwcfe_session_id1 hourNo description
VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysThis cookie is set by Youtube. Used to track the information of the embedded YouTube videos on a website.
wcf-step-visited-26011 yearNo description
wcf-step-visited-29941 yearNo description
wcf-visited-flow-26011 yearNo description
wcf-visited-flow-29941 yearNo description
woocommerce_cart_hashsessionThis cookie is set by WooCommerce. The cookie helps WooCommerce determine when cart contents/data changes.
woocommerce_items_in_cartsessionNo description
wp_woocommerce_session_c4e78d692190edc970f18bdf5c06e7092 daysNo description
YSCsessionThis cookies is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos.

A sütik törléséhez kattincs ide.

  1. Felelősségi kör

8.1. Az adatkezelő felelős minden, a GDPR előírásait vagy a magyar jogot sértő tevékenységből eredő kárért. Azonban nem vállalunk felelősséget az okozott kárért, a következő esetekben:

  1. a)Vis Maior;
  2. b)a GDPR megsértése adatkezelő által, amennyiben az előírások kifejezetten az adatfeldolgozó felelősségét határozzák meg;
  3. c)személyes adatok gondatlan megadása.

8.2. Egyedül Ön felelős azért, hogy:

  1. a)biztonságos internethozzáférést, jelszavakat és eszközöket használjon;
  2. b)személyes adatait a valóságnak megfelelően frissítse. Amennyiben személyes adatai közül valamelyik változna, Önnek kötelessége azt jelezni az adatkezelő felé, a változást követő 5 napon belül.

8.3. Az adatkezelő jelen Nyilatkozatot bármikor egyoldalúan módosíthatja, melyről azonban értesítő e-mailt küld Önnek, hogy tájékoztassa a változásokról, és azok hatályba helyezésének időpontjáról.

Oldalunk, programjaink későbbi látogatásával Ön beleegyezik abba, hogy elolvasta, megértette és elfogadta a frissített Nyilatkozatot.

  1. Irányadó jogszabályok

9.1. Ezen Nyilatkozatot a GDPR és a vonatkozó magyar törvények szabályozzák és értelmezik. Bármilyen kérdésben, melyet ezen Nyilatkozat nem fed le, a GDPR és a vonatkozó magyar törvények az irányadóak.

9.2. Bármilyen, a Nyilatkozat kapcsán felmerülő jogvitát – amennyiben a vonatkozó törvények lehetővé teszik – a magyar bírósági rendszer kell, hogy tisztázzon.

Budapest, 2021.004.23.

© 2021 Minden jog fenntartva, Hoppá Táborszervező Egyesület.

Utolsó módosítás: 2021.04.23.