A TERMÉSZET SZENTÉLYE​

A Jáspis Függő nyomában

Rengeteg kalandor kapott a 2011-es év telén váratlan levelet titokzatos tartalommal: az Újföld felszabadítása során megismert papok ugyanis nyomára bukkantak a félelmetes hatalmú Jáspis Függőnek! Felkutatására és hatalmának megtapasztalására pedig a már bizonyított tudású kalandorokat kérték meg, akik késlekedés nélkül meg is jelentek a Természet Szentélyénél.

Érkezésükkor máris rossz hír fogadta őket, hiszen kapitányaik közül csak hármat találtak a Szentély körül leselkedni. Tőlük megtudhatták, hogy az épületet egy olyan rend emelte még évszázadokkal ezelőtt, ami a legkülönbözőbb lények lelkeit fogadta be falai közé, feladatuk rendelve nekik a Jáspis Függő őrzését. A lelkek hatalmas mentális erővel ragadnak meg mindenkit, akit rajtakapnak, hogy közelükbe merészkedve a relikviát keresi és nem engedik többet el maguktól. Ez a szerencsétlen sors érte utol a többi kapitányt is, a kalandorok feladata tehát innen kiegészült az ő kiszabadításukkal is.

Miután a Szentélyt körülvevő terület lakóitól sikeresen kiderítették, hogy milyen mágikus talizmánokkal lehet bejutni, nemzetségekbe verődve próbáltak a Függő és kapitányaik nyomára bukkanni a rend tagjaitól zsúfolt épületben. A kaland során a következő legendás lényekkel találkoztak:

–  A varjak megszállottja

–  A Bálna Lelke

–  Az elemek megszállottja

–  A két öreg bölcs

–  A fejlődés szelleme

–  A nevek áldozata

–  A tér és idő megszállottja

–  A talányok szelleme

Végül pedig, mindegyikük próbáit kiállva találkoztak magával a Függő Őrével is, akinek sikerült bebizonyítaniuk, hogy eljött az idő, amikor a Függőnek Gardézia megtalálása érdekében ismét ki kell kerülnie a Szentély falai közül. Meséjéből azt is megtudták, hogy a Függők nagyobb hatalommal bírnak, mint azt elképzelték: képesek hatalmas távolságokról is érzékelni a többit, álomba szenderülve pedig használója mindent láthat, ami a Függők környékén történik. A többi relikvia pedig mind az elveszettnek hitt Gardéziában maradt…