A titkok ligete II.​

Hoppá! Titoknap II. az Orczy Kalandparkban

Gorró, a háromszemű óriás kiszabadult sivatagi börtönéből és rettegésben tartja Gardézia népeit! A Titkok Ligete azonban, amely visszazárhatná cellájába, elvesztette erejét – a druidáknak így bátor kalandorokra van szüksége, amelyek visszaállítják a bűbájt, s ha ez sikerül a druidák által megidézett népek Kulcsait megszerezve újra elfoghatják a gonosz óriást.

Mint az áprilisban megtartott Titoknap után jól tudjátok, a háromszemű óriás, Gorró elfogásához csapatunknak találkoznia kell azzal az öt néppel, akik annak idején részt vettek az óriás bebörtönzésében. A Titkok Ligetének druidái első alkalommal a Robajló Örvény kalózhajó legénységét idézték meg, akik kezdeti zavarukból ocsúdva szívesen segítettek a kalandoroknak.

Elmondásukból kiderült, hogy az Egyensúly megteremtésének idején a kalózhajó akkori kapitánya, Tajték Bill vezette a Gorró utáni hajszát, ahogy heteken keresztül követte őt a viharos tengeren keresztül. Amikor az erősítésként érkező többi néppel elfogták és későbbi börtönébe hurcolták Gorrót, annak egyik letörött karmát a kapitány őrizte meg, hogy kabinjának falát ékesítse. A karom a későbbi kalandozások során elveszett, és rövid időn belül szinte mindenki elfeledkezett róla. Ha hihetünk a legendáknak, az ilyen elképesztő ereklyékben mindig marad egy kevés mágia, ami akkor tör a felszínre, ha az visszakerül jogos tulajdonosához – ebben az esetben a Robajló Örvény legénységéhez. A reményt azonban már évszázadok óta nem táplálta senki, amikor Ahoj közkalóz az árbockosárból egy hajóroncsot pillantott meg…

A hajóroncs megtalálását követő események felgöngyölítése pedig létfontosságúnak tűnt célunk eléréséhez. A nagy számban megjelenő, bátor kalandorok segítségének hála, sikerült szóra bírnunk a legénységet és megismerni titkukat – a roncs mélyén ugyanis nem mást találtak meg, mint Gorró elveszett karmát… Hallgatva visszaemlékezésüket, az is kiderült, hogy Ahoj közkalóz volt az, aki először megérintette a karmot, így felszabadítva annak mágiáját ő vált a Kulcs Őrévé.

Az Kulcsok egyik Őrét megtaláltuk – de vajon a másik négy néppel is szerencsésen végződik a találkozás?

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és velünk küzdött, várunk Titeket a következő Titoknapon is, június 8-án! Még senki nem tudhatja, hogy a druidák milyen népet idéznek meg, de egy biztos – az őket körülvevő rejtély sokkal bonyolultabb, mint amit a kalózoknál tapasztaltunk…

kalandunk képei