A titkok ligete III.

Hoppá! Titoknap III. az Orczy Kalandparkban​

Gorró, a háromszemű óriás kiszabadult sivatagi börtönéből és rettegésben tartja Gardézia népeit! A Titkok Ligete azonban, amely visszazárhatná cellájába, elvesztette erejét – a druidáknak így bátor kalandorokra van szüksége, amelyek visszaállítják a bűbájt, s ha ez sikerül a druidák által megidézett népek Kulcsait megszerezve újra elfoghatják a gonosz óriást.

A Titkok Ligetének druidái második alkalommal Mithranilla hercegnőt és az elfek népét idézték meg.

Mithranilla, az elfek legendás, több száz évesen ma is élő hercegnője volt az, aki annak idején felderítőinek élén sikerrel cserkészte be és követte Gorrót a tengerig. Miután Gorró vízen folytatta az útját, a Robajló Örvény kalózhajó maradt a nyomában, de Mithranilla teljesítménye volt az, ami nélkül biztosan nem sikerült volna bebörtönözni a fenevadat. Miután az öt nép közösen rázárta a lakatot Gorróra, megállapodtak abban, hogy ha kiszabadul, a Titkok Ligetén keresztül a népek visszatérnek, és a Kulcsok Öt Őre vezetésével egyesült erejükkel megpróbálják ismét a hegy mélyére száműzni.

Az elf hercegnő azonban nem szerette volna, hogy olyanok is megtalálják a Kulcsok Őreit akik arra nem méltók. Az Őrök mágikus hatalma nélkül Gorró biztosan szabadon marad, így a legfontosabbnak azt látta, hogy személyük csak az őket jó célból keresők számára váljon nyilvánvalóvá. Kitalált egy rejtvényt, aminek szereplőit (köztük a Kulcsok Őrét) ő jelöli ki személyesen, ha a Titok Ligete elhívja az elfeket – ez a magyarázat arra is, hogy a hatalmas népnek miért csak ilyen kevés képviselője jelenik meg a druidák előtt.

A rejtvény célja annak az elfnek a kiválasztása, akinek az értékei a legigazabb elf értékeket tükrözik – hiszen csak az tudja népét képviselni a Gorró utáni vadászatban, aki lelke mélyén hordozza annak esszenciális tulajdonságait. Mithranilla olyan elfeket küldött a Titkok Ligetébe, akik a legfontosabb tulajdonságok közül egynek-kettőnek a mesterei, de az összessel csak egyikük rendelkezik.

június 8-i Titoknapon az Erdő Szelleme is megjelent, hogy elbírálja a kalandorok döntését – akik végül helyesen választották ki Aloeverát, az elfek gombaszakértőjét. A tudós egyszerre bírt a természet szeretetének, az ősi bölcsességnek, a tiszta racionalitásnak, jó fizikumnak és mágikus tudásnak képességével, így válhatott ő a Kulcsok második Őrévé.

Köszönjük, hogy eljöttetek és találkozzunk legközelebb, ahol a druidák által megidézett nép Őrzőjét már sokkal nehezebb lesz megtalálni – de mindent a maga idejében, hiszen így is egy lépéssel közelebb kerültünk Gorró bebörtönzéséhez!

Gyere el, fedezd fel, éld át – és találd meg magadban a Hőst!