A titkok ligete IV.

Hoppá! Titoknap IV. az Orczy Kalandparkban

Gorró, a háromszemű óriás kiszabadult sivatagi börtönéből és rettegésben tartja Gardézia népeit! A Titkok Ligete azonban, amely visszazárhatná cellájába, elvesztette erejét – a druidáknak így bátor kalandorokra van szüksége, amelyek visszaállítják a bűbájt, s ha ez sikerül a druidák által megidézett népek Kulcsait megszerezve újra elfoghatják a gonosz óriást.

A Titkok Ligetének druidái elkészültek a harmadik nép elhívásának rituáléjával. Az Ezüst Szál Gyermekei (avagy a Pók törzse) a régmúlt idők küldetései során is sokban segítették őseinket – ahogy tettek Gorró évszázadokkal ezelőtti, első elfogása során. Mikor a Gyermekek megtudták, hogy a Gorró vízreszállt, azonnal harci készülődésbe kezdtek, s valóban – az elfek nyomkövetőinek segítségével – útjába tudtak állni, mikor újra partraszállt. Az óriással azonban egyszerű csatában megküzdeni nem lehet, s a törzs is hatalmas vereséget szenvedett, szinte pillanatok alatt. Ekkor látott különös álmot a törzs festője, melyben megálmodta a csapdát, amellyel elfoghatják a Gorrót – egy sivatag közepén, egy sárkány barlangjában vetettek rá mágikus hálót az Ezüst Szál Gyermekei.

A kalandorok feladata ez alkalommal a festő leszármazottjának megtalálása, melyet a különböző totemeket imádó indiánok megismerésével, s a totemállatok által állított próbák kiállásával fokozatosan sikerrel teljesíthettek.

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek, hogy közösen megtalálhassuk a Kulcsok harmadik Őrét, a bohém Matipatát, a Sárkány festőjét – egy újabb lépéssel közelebb kerülhettünk hát a Gorró legyőzéséhez!

Gyere el, fedezd fel, éld át – és találd meg magadban a Hőst!

kalandunk képei