Libri Kalandtábor 2011​

Újföld felfedezése és Zengárd legyőzése!

A Hoppá! csapata 2011-ben úgy döntött, megkezdi kalandozásait egy elfeledett, hihetetlen lényekkel és történetekkel rendelkező világ, Gardézia tájai felé. Mivel a titkos földrész eléréséhez nem volt megfelelő térképünk, először Újföld partjaira kellett lépnünk azokkal a vakmerő, ifjú kalandorokkal, akik vállalták a kockázatos utat. A partralépésre 2011 augusztusában került sor, amikor a bátor felfedezőket Újföld ősi nemzetségeinek követei fogadták be és különböző, nagyhatalmú hősök segítették őket útjuk során.

A támogatásra szükségük is volt: Zengard, a Névtelen Király tábornoka ugyanis a hírek szerint pont ezen a földrészen kezdte meg kutatását az ősi népek titkai iránt. Rögtön első napjuk során nyilvánvalóvá vált, hogy szükségük van valamilyen térképre a földrész megismeréséhez és Zengard megtalálásához. Ebben sietett segítségükre egy titokzatos, csuklyás figura, Pippo, aki rítusok keretében bemutatta a kalandozókat a világot benépesítő lények csoportjainak. A népek mindegyike kérésekkel fordult a kalandorokhoz, akiknek azt a szövetségest kellett kiválasztaniuk, amelyik küldetésüknek azon szakaszában a legtöbbet tudta nyújtani. Így jutottak el a második napra a vámpírok táborába, majd a Világok Szerzeteseinek Szentélyébe, a negyedik napon pedig a bukott angyalokhoz, akiknek a világokat fenyegető összeesküvését csak az utolsó pillanatban sikerült leleplezniük.

Ellátva hasznos tanácsokkal, több varázserejű harci táncot megtanulva és csapataikat erőteljes nemzetségekbe kovácsolva haladhattak tovább egészen a kannibálok próbájáig. Az idő sürgette őket, Zengard ugyanis bármelyik pillanatban elérhette célját, így az utolsó próbát kiállva nem maradt más választásuk, mint aláereszkedni a Holtak Birodalmába és a túlvilági lények segítségét kérni. Ezt meg is szerezték – a megfelelő varázslatokkal nyolc, senkihez nem fogható erőkkel rendelkező, legendás harcost idéztek meg, akik szent küzdelmükkel mutatták meg az út utolsó szakaszát az ifjaknak és kívánták nekik Újföld összes szerencséjét az előttük álló napra Zengarddal szemben.

A nagy összecsapás reggelén több szörnyű szerencsétlenség is akadályozta előrehaladásukat, de délre sikerült összeszedniük szétszakadozott seregük minden egységét. Közösen indultak Zengard és iszonyatos szolgái ellen, akit az elsajátított varázslatok segítségével és a nemzetségek feltétlen összefogásával sikerült is megfékezni. Zengardot örök börtönbe zárták és győzelmükkel felszabadították Újföld minden addig fogságba esett népét a rabiga alól. A féktelen ünnepség és örömtáncok után az ifjakat a nemzetségfők teljes jogú harcosokká fogadták, elválásuk pedig csak a felkészülés kezdetét jelentette – a felkészülést Gardézia rég elveszett földjének megtalálásához.

A táborban készült képeket megtaláljátok Galériánkban, de Facebook-oldalunkon is!

Ráadásként nézd meg a Kalandtáborról készített videónkat is!

kalandunk képei