Régebbi táborok

A Hoppá! csapatának tagjai Gardézia felfedezése előtt is fontosnak érezték, hogy minél érdekesebb népek kultúrájával, történetével és hőseivel ismertessék meg a kalandvágyó ifjakat – még ha az egy kicsit színesebb is volt, mint ahogy a történelemkönyvekből olvasható.

  • 2006-ban Japán csodálatos szokásait és kultúráját ismerték meg azok, akiket segítségül hívtunk a gaz Yakamoto ármánykodásának megállítására. A sötét nindzsák feje démonokkal is szövetkezett a Fuji feletti uralom megszerzéséért, de cseresznyefánkból erőt merítve sikerrel szálltunk szembe velük és elüldöztük Yakamotót.
  • A japán kalandot 2007-ben fagyosabb követte, amikor Ludmilla hercegnő kiszabadítására indultunk több sárkányhajónyi viking növendékkel. Rengeteg kőkemény próba után világossá vált, hogy maga az alvilág istene, Loki mozgatja a szálakat, de Thór kalapácsát forgatva még a Valhalla sem állhatta utunkat! Gunnar!
  • A 2008-as évben a janicsár testőrség tagjaiként Szulejmán szultán utódját kerestük. Juszuf, a szép emlékű szultán tábornoka magának akarta a trónt, és a félelmetes Dervis segítségével sorra szerezte meg a szultánná avatás kellékeit. Az ifjú janicsárokkal viszont megtaláltuk a jogos örököst, Szelimet, akit az ellenfelek jobb belátásra bírása és a koronázás után még Seherezádéval is összeeskettünk.
  • Ismét a nyílt tengeren, kalózhajók fedélzetén találtuk magunkat egy évvel később, kezünkben egy misztikus térképpel. A fosztogatás helyett azonban a becsületesség, összetartás és a borotvaéles ész segített abban, hogy megakadályozzuk Cortezt, a gonosz kapitányt abban, hogy felébressze az ezer éve óta alvó szellemet, Montarót.
  • Minótauroszok, pegazusok és a kővé változtató Medúza maszkjait viselő papok jósolták ki csontokból az utunkat 2010-ben, miközben lázasan kutattunk Árész, a háború istenének kardja után az ókori Hellászban. Kalandunk végén megállítottuk Malguroszt, az Őrzőt és sikerült rájönnünk a két testvér, Primosz és Brotosz egyikének árulására is.
  • Egyiptom földjén eleinte balszerencse kísérte utunkat 2011-ben, amikor a fáraójelölt Thotmesz elrabolta a fáraót kiválasztó varázslatos nyakláncot. Ám hamar kiderült, hogy csak vetélytársától, Manethóntól akarta távol tartani, akit a perzsák küldtek birodalmunk tönkretételére. A sivatag démonait is legyőzve végül segítettünk Thotmesznek a rend helyreállításában és a perzsákkal való megbékélésben.

Ezek után a hihetetlen kalandok után találtunk rá Gardézia csodálatos, federítetlen világára, ami azonnal rabul ejtett minket, és aminek a bűvölete alól azóta sem tudunk szabadulni…

kalandunk képei